Χρήσιμες Πληροφορίες

Ο προορισμός και το ταξίδι που θα επιθυμήσετε να κάνετε καθώς και η ημερομηνία που θα το πραγματοποιήσετε ορίζονται ύστερα από συνεννόηση μαζί μας. Εμείς θα σας προτείνουμε κάποιες διαδρομές και εσείς μπορείτε να κάνετε τη δική σας πρόταση. Όλα αυτά βέβαια σε συνάρτηση με το χρόνο που διαθέτετε και κυρίως με τις καιρικές συνθήκες.

Όπως κάθε επίπεδο της κοινωνικής ζωής μας ζωής διέπεται από κανόνες, έτσι και η διαβίωση σε ένα σκάφος έχει τους δικούς της. Θεωρήσαμε χρέος μας να σας τους αναφέρουμε παρακάτω καθώς και μερικές χρήσιμες οδηγίες, ώστε να διασφαλιστεί η απόλυτη επιτυχία του ταξιδιού σας.

Κανόνες διαβίωσης στο σκάφος

  • Την ευθύνη για ένα ασφαλές ταξίδι την έχουν όλοι όσοι είναι πάνω στο σκάφος. Ο skipper και ο βοηθός του είναι αυτοί που θα σας δείξουν και θα σας ενημερώσουν σχετικά, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ακούτε προσεκτικά και να ακολουθείτε τις οδηγίες τους (π.χ. να κινήστε με προσοχή πάνω στο σκάφος, να χρησιμοποιείτε τα σημεία στήριξης, να μην κάνετε βουτιές από σημεία του σκάφους που υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσετε κ.ά.). Επίσης, ο  skipper έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει το πρόγραμμα του ταξιδιού, αν αυτό αφορά στην ασφάλεια τη δική σας, του πληρώματος και του σκάφους, αφού προηγουμένως σας έχει ενημερώσει.

  • Η τήρηση της καθαριότητας και της τάξης πάνω στο σκάφος είναι απαραίτητη. Εξυπηρετεί κυρίως εσάς, κάνει το ταξίδι σας ευχάριστο και πολιτισμένο.

 

Οδηγίες ταξιδιού

  • Για διευκόλυνση της προετοιμασίας σας, προτείνουμε να έχετε μαζί σας πετσέτες θάλασσας, αντηλιακό υψηλού δείκτη (απαραίτητο για παιδιά), καπέλο, γυαλιά. Επίσης, σε περίπτωση υπερευαισθησίας στον ήλιο κατάλληλα ρούχα π.χ. ένα μακρυμάνικο μπλουζάκι. Καλό είναι να έχετε και ένα αντιανεμικό μπουφάν, αποτελεί προστασία από τον αέρα και την υγρασία.

  • Αν είστε άτομο που υποφέρετε από ναυτία, καλό είναι να έχετε πάρει ένα σχετικό χαπάκι.

  • Πριν τον απόπλου, ζητήστε από το πλήρωμα να σας δείξουν τη χρήση του wc (καζανάκι, θέση σακούλας απορριμμάτων).

  • Αν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε τον ιματισμό του σκάφους (πετσέτες, σεντόνια, μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες), πρέπει να το δηλώσετε στην κράτησή σας.

  • Μπορείτε να πάρετε ποσότητα τροφίμων τόση όση θεωρείτε ότι θα καταναλώσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Στα ψυγεία του σκάφους υπάρχει πάντα εμφιαλωμένο δροσερό νερό και παγάκια για τον καφέ σας ή το ποτό σας. Επίσης, προσφέρονται φρούτα, χυμοί, κρασί, παραδοσιακό ποτό (ρακί).

  • Αν θελήσετε να φάτε σε κάποια από τις ταβέρνες, που ενδεχομένως υπάρχει στους κόλπους που θα επισκεφθείτε, πρέπει να το δηλώσετε με το «κλείσιμο» του ταξιδιού.

  • Τέλος, το σπουδαιότερο! Αν επιθυμείτε να ιστιοπλοήσετε, μπορείτε να το κάνετε, πάντα με τις οδηγίες του πληρώματος. Κυρίως, όμως  χαλαρώστε και απολαύστε ένα όμορφο ταξίδι μέσα στο απέραντο γαλάζιο!

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή κάντε την κράτησή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

Sailing Experience ΑΚΑΣΤΗ
Ενοικίαση Ιστιοπλοϊκού Σκάφους

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας:
Μάρκος Παυλιδάκης 6937 155 954

E-mail: info@sailingexperience.gr

Μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας